Letnú sezónu v NP Poloniny otvoria v nedeľu 26. mája

14.05.2013 Snina

Ulič 14. mája (TASR) - Turisticko-zábavné podujatie pri príležitosti Európskeho dňa národných parkov zorganizuje v nedeľu 26. mája Správa Národného parku (NP) Poloniny v spolupráci s obcou Ulič v okrese Snina. V tento deň sa zároveň uskutoční oficiálne otvorenie letnej turistickej sezóny v NP Poloniny, ktorý je najvýchodnejším, veľkoplošným chráneným územím na Slovensku.
Ako TASR informovala Iveta Buraľová zo Správy NP Poloniny, nedeľné podujatie odštartuje o 8.30 h obhliadkou dreveného kostola v obci Topoľa, kde je umiestnená expozícia o miestnom rodákovi, významnom rusínskom a národnom buditeľovi Alexandrovi Duchnovičovi.
Program bude pokračovať následne v najvýchodnejšej slovenskej obci Nová Sedlica slávnostným otvorením nového náučného chodníka Pod tmavou oblohou a prehliadkou jeho trasy.
Oficiálne otvorenie letnej turistickej sezóny v NP Poloniny sa uskutoční okolo poludnia v Uliči. Súčasťou záverečnej časti podujatia v obci bude aj obhliadka pozostatkov Arpádovej línie z čias 2. svetovej vojny, súťaže pre deti, pozorovanie oblohy, škola rezbárstva ako aj opekanie špekáčikov a iných dobrôt.
 

Vyberte región